Egyedi rendelések

Eddig ez a legnehezebben megírt bejegyzésem.

 

Kinek, mikor és miért van szüksége egyedi készítésű lábbelire?

1, Ha a láb valamiért eltér az “átlagos” lábra tervezett lábbeliktől

2, Amikor van egy alkalom, ruha, táska, elképzelés és ehhez szeretne terveztetni, készíttetni cipellőt a tisztelt Megrendelő

 

1, Az eltérés lehet “apróság”, például a lába szélesebb, mint az “átlagos” lábbelik, esetleg apróbb kaptafadeformitás van a lábfején (kalapácsújj, bütyök).

Ebben az esetben a kaptafa megfelelő helyen történő “kirakása”, pótlása könnyedén orvosolhatja a problémát. Az így elkészített cipőt nem kell betörni, kitágítani, hanem pl. a bütyök belefeküdhet a számára kialakított helyre. A leggyakrabban előforduló ok, amiért egyedi cipőt rendelnek, az az, hogy a lábfejük szélesebb, mint a készen kapható lábbelik.Nagyon gyakran tapasztalom, hogy a Vásárlóim által mondott nagyság és a tényleges lábhosszuk, néha köszönő viszonyban sincsenek egymással, de csak úgy kap cipőt, hogy akár 2 számmal nagyobbat vesz, hogy a lábfejének kényelmes legyen. Itt most nem részletezem, hogy miért nem jó ez sem a lábnak, sem a cipőnek.

Eltekintve az extrém szélességektől, a fenti kirakásos módszerrel elkészíthető a megfelelő méretű, statikájú és bőségű viselet.

 

2, “Gombhoz kabátot”, vagy csak szeretne egy “olyat”

Kivel ne fordult volna már elő, hogy volt egy sajátos színű ruhája és nem volt hozzá passzoló kiegészítője ( cipő, táska, öv). Nálam mintegy 250 különböző színű, fajtájú és mintázatú bőr áll a rendelkezésére, hogy elkészítbormintasem az áhított viseletet.

A főbb bőrtípusok:

  • speciális préselt mintás bőrök (krokodil, strucc, rája, kígyó)
  • hagyományos fedett “boxok” és
  • nubuk bőrök. (esetenként 1-1 velúr is)
  • Lakk és préselt mintás lakk bőrök

 

 

Egyedi elképzelések

 

Ki ne álmodott volna arról, hogy az anno megvásárolt és száz éve hordott kedvenc cipőjét újra elkészíttesse, vagy látott valami álomszépet és pont olyat szeretne… Amit tudni kell a cipőkészítésről, hogy a cipő kaptafára készül. Ez azt jelenti, hogy egy kaptafának van egy adott orrformája, kinézete és sarokmagassága. Ettől jelentősen eltérni nem lehet. Ha van a kínálatomban olyan orrformájú és sarokmagasságú lábbeli ami közel olyan, mint az áhított cipellő formája akkor tudok hasonló cipőt készíteni.

 

 

 

 

 

 

 

Cipő, Szakma
Facebook
Google+
YouTube
PINTEREST
PINTEREST

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Dismiss