regikep-1_resize

 

A családommal több mint 100 éve készítünk női cipőket hagyományos, kézműves technológiával. Mindig arra törekedtünk, hogy egyedi kaptafáinkkal és modelljeinkkel sajátos stílussal bővíthessük a hölgyek ruhatárát.

 

A Juhos családról

A több mint száz éves Juhos cipődinasztia negyedik generációjaként készítem a női cipőket. Dédnagyapám Juhos Vitus alapította 1910-ben Óbudán az első üzlethelyiséget ahol kézzel készített bőr cipellőket készített. Nagyapám Juhos Ferencnek köszönhetően a 60-as években először a Kígyó utcában, majd a hatvanas évek közepétől a Váci utcában fogadta a cipőszalon vendégeit. A nagyszülők halálát követően 1977-től Édesanyám, Juhos Katalin vezette a cipőszalont egészen 2012-ig. Ekkor vettem át a cipőszalont és készítem azóta a lábbeliket vendégeink megelégedésére.

 

                         Magamról

Bergmann István vagyok. Az általános iskolát követően felvételiztem a Simon Ferenc Bőripari Szakközépiskola Technikus képzésére. Itt sajátíthattam el hála tanáraimnak a szakma alapvető fogásait és mindazon anyag és gépismeretet melyet a mai napig használok. Technikussá válásomat követően  felvételiztem a Könnyűipari Műszaki Főiskolára (KMF) és könnyűipari mérnökként 2000-ben lediplomáztam. Sajnos a cipőipai képzés 2000-ben gyakorlatilag megszűnt, így magunknak kell kinevelni a jövő “mestereit”.

 

Hagyomány

 

Hagyományos kézműves technológiával dolgoztunk és dolgozom a mai napig, a régi mesterek és nagyapáról fiúra szálló szakmai fogásaival készítem a bőr lábbeli viseleteket. A természetes bőr lábbeli

Ugyanakkor a technikai vívmányok, technológiai fejlődéseket beépítem a hagyományos technológiámba.

 

Kaptafák:

Mintegy tucatnyi különböző sarokmagasságú és orrformájú kaptafával dolgozom,  35-től  41-es méretig, de egyes kaptafákból készíthetek 42-43-as méret is. Az eddigi legnagyobb női kaptafa amire dolgoztam, 46,5-es méret volt.

 

Bőrök:

A megrendelt lábbeliket, táskákat és öveket 250 féle különböző bőrből készítem el. A bőrök jelentős része borjúbőr, de használok kecskebőröket is. Kikészítés szempontjából:

  • fedett (box)
  • csiszolt (júnó vagy velúr)
  • préselt
  • lakk

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Google+
YouTube
PINTEREST
PINTEREST

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Dismiss